Afganistanis jäid kadunuks kaks sakslast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekutöötajad 2010. aasta mais Salangi mäekuru lähedal. Samas piirkonnas kadusid eelmisel nädalal kaks Saksa meest.
Afganistani julgeolekutöötajad 2010. aasta mais Salangi mäekuru lähedal. Samas piirkonnas kadusid eelmisel nädalal kaks Saksa meest. Foto: SCANPIX

Saksa võimud kardavad, et möödunud nädalal Afganistani mägedes kaduma läinud kaks Saksa meest võidi röövida.

«Pean kahjuks kinnitama, et kaks Saksa kodanikku on Afganistanis kadunuks jäänud,» teatas täna välisminister Guido Westerwelle, kelle sõnul on meeste leidmiseks käimas intensiivne operatsioon.

«Uurime märguandeid, et nad võisid sattuda inimröövi ohvriks,» lisas ta.

Mehed kadusid reedel Kabuli lähedal Salangi mäekuru juures – tegemist on tähtsa teega läbi Hindukuši mägede, mis ühendab pealinna riigi põhjaosaga, vahendas AFP.

Üks kohalik ametnik väidab, et sakslased võisid röövida kutši rändhõim. Talibani mässulisi selles suhteliselt rahulikus piirkonnas, mis enamuse aastast on lumevaiba all, teadaolevalt ei tegutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles