Maavärin räsis Washingtoni riiklikku katedraali

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washingtoni riikliku katedraali kesktorn kaotas maavärinas mitu tornitippu.
Washingtoni riikliku katedraali kesktorn kaotas maavärinas mitu tornitippu. Foto: SCANPIX

USA idarannikut raputas täna 5,9-magnituudine maavärin.

Washingtonis said muuhulgas kannatada riiklik katedraal ja Ecuadori saatkonna hoone, inimeste vigastustest esialgu teateid pole, vahendab BBC News.

Võimude teatel lülitati maavärina epitsentri lähedal Virginias välja kaks tuumareaktorit, mis aga kahjustada ei saanud.

Washingtonis värises maa umbes 30 sekundit, pannes kontorihooned kõikuma ja raputades maju. Paar minutit pärast maavärinat ummistusid tänavad evakueeritud kontoritöötajatest. Värina eemaldudes vilkusid pool minutit teleekraanid ja lambid ning mobiililevi oli mõnda aega häiritud.

Maavärina tõttu tekkisid linnas liiklusummikud ning metroos ülerahvastatus, osad washingtonlased suundusid koju jala või jalgrattal. New Yorgis hilinesid väljuvad lennud, kuni töötajad võimalike kahjustuste teket kontrollisid, hiljem taastus normaalne lennugraafik.

Väidetavalt oli maavärinat tunda põhjas kuni Bostoni ning lõunas Lõuna- ja Põhja-Carolinani.

Teated purustustest, mis hakkasid laekuma mõni minut pärast maavärinat, on seni üldiselt tagasihoidlikud olnud.

Washingtonis sai kannatada linna kõrgeim hoone, riiklik katedraal, mille küljest murdus maavärina käigus ära kolm tornitippu ning neljas vajus viltu. Katedraali 30 korruse kõrgune kesktorn sai väikesi kahjustusi. Ecuadori saatkond seevastu andis teada suurtest purustustest.

Uudisteagentuuri AFP teatel läksid maavärina järel käiku pärast 11. septembri terrorirünnakut välja töötatud protseduurid – politsei juhatas inimesed parkidesse ja mitmekordsetest hoonetest eemale.

Kontoritöötajate sõnul rappusid hooned tugevasti ning võis näha, kuidas majad lausa võnkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles