Kuressaare linnavalitsus jätkab fekaalireostuse uurimist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Kuressaare linnavalitsus kinnitab, et on Põduste jõge mööda merre jõudnud ja supelrannas ujumise keelamise tinginud fekaalireostuse uurimisel käitunud igati seaduste järgi.

«Linnavalitsus on tänulik kõikidele inimestele, kelle antud vihjed on aidanud reostuse jälgi ajada ja kui keegi veel on näinud või kuulnud sel teemal midagi kahtlast, tasub sellest kindlasti teada anda,» ütles linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri, kirjutas Saarte Hääl.

Paraku on tänaseni teadmata, kuidas ja kelle süül reostus tekkis ja Kuressaare Veevärk on seni oma süüd ja võimalust, et reostus on pärit Aia tänava ülevoolupumplast, eitanud.

Saluri ütles, et esimest korda avastati reostus Kuressaare supelrannas 4. augustil korralise proovi võtmise käigus ning kordusproov saadi kätte 8. augustil ja selgus, et reostus on kasvanud, mispeale keelati supelrannas ujumine.

Viimased proovid võeti esmaspäeval, 22. augustil ja tulemused saab teada täna, 24. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles