Piltuudis: Kuressaare lossihoovist leiti hertsog Magnuse aegne münt

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljakaevamisi juhtiva ajaloolase Garel Püüa sõnul leitud hõbemündi taolist raha Saaremaa muuseumi kogus seni ei olnudki.
Väljakaevamisi juhtiva ajaloolase Garel Püüa sõnul leitud hõbemündi taolist raha Saaremaa muuseumi kogus seni ei olnudki. Foto: Egon Ligi / Saarte Hääl

Läinud nädala lõpul lisandus Kuressaare linnuse väljakaevamiste leidude hulka veel üks – hertsog Magnuse ajal Kuressaares vermitud hõbemünt.

Kuressaare linnusevallide juures toimuvaid väljakaevamisi juhtiv Garel Püüa ütles, et leitud mündil on peal aastaarv 1564, kirjutab Saarte Hääl.

Arvestades seda, et Kuressaare sai linnaõigused just hertsog Magnuselt ja 1563. aastal, on leitud münt ainult aasta võrra noorem kui linn ise.

«See peaks olema suhteliselt haruldane veering, sest tegemist on ainsa Kuressaares vermitud rahaga. Hertsog Magnus oli ainus, kes neid kohapeal vermida lasi,» rääkis Püüa Saarte Häälele. Tunnistust sellest, et münt just siin vermitud on, annab ka veeringul olev kiri, mis tähistab vermimiskohta – «MO NO Arensborg».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles