Gaddafi tabamist võivad raskendada maa-alused tunnelid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa kukutatud diktaatorit Muammar Gaddafit pole veel tabatud ja seetõttu on hakatud põhjalikult arutama, kus ekstsentrikust endine riigipea end peidab.

Gaddafil oli 41 aastat aega üle riigi ehitada peidupaikasid ning suure tõenäosusega ka tunnelisüsteemi, vahendab Spiegel Online.

Suure osa Liibüast moodustab kõrb ja on väheasustatud, mis on suurepärane salajaste peidupaikade ehitamiseks. Palju räägitakse võimalikust maa-alusest punkrist Sahara kõrbes.

Gaddafi on tuntud ka selle poolest, kui väga ta hindab turvalisust oma ümber. Näiteks on teda pidevalt saatmas naisihukaitsjad ja ta ei maga kunagi kõrgemal kui esimene korrus.

Jutte taolistest tunnelitest on teada juba varasemast. Näiteks, kuidas Gaddafi ei saabunud hotellis Rixos toimuvale teleintervjuule läbi ühegi maapealse sissepääsu.

Hotelli töötaja rääkis seepeale ajakirjanikele, et hotelli ja Gaddafi residentsi Bab al-Aziziya vahel on tunnel, mis on pea kilomeeter pikk.

Hotelli taga on lisaks tee, mis viib maa alla, kuid kuhu ei tohi keegi sõita.

USA võimude teatel peaks Gaddafi viibima jätkuvalt Liibüas. Seega on laiaulatuslik tunnelisüsteem väga tõenäoline, kuna nõnda saab diktaator hõlpsalt ja tabamata oma asukohta vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles