Sonda võimutüli päädis kaposse kaebamisega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonda vallavanem Andrea Eiche vallamaja ees.
Sonda vallavanem Andrea Eiche vallamaja ees. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Ida-Virumaa Sonda volikogu kaks liiget esitasid möödunud nädalal avalduse Viru ringkonnaprokuratuuri ja kaitsepolitseisse, süüdistades vallavanemat korruptiivsetes tegevustes, mis ulatuvad paari aasta taha.

Sonda vallavolikogus opositsiooni kuuluv Kaupo Tihvani sõnul tekkis temal ning teisel volikogus opositsiooni kuuluval liikmel, endisel vallavanemal Ivo Tederil korruptsioonikahtlus siis, kui nad tutvusid 2006. aastal valla tellitud teede hooldamise ja remondi ning lumekoristusega seotud tööde eest makstud summadega, kirjutab Põhjarannik.

Ka tekitas volinikes küsimusi asjaolu, et samal aastal oli makstud ligi 500 000 krooni teede hoolduse ja remondi eest, kui hiljem ei suutnud vallavolinikud leida dokumente hanke korraldamise ja hinnapakkumiste kohta.

Voliniku hinnangul on korruptsiooni tunnuseid ka selles, et naabervallale osutas teede remondi ja hooldusega seotud töid 2006. aastal vallavanema firma OÜ Kaupex Grupp.

«Sonda vallale osutas aga umbes 60 000 krooni eest samasuguseid teenuseid naabervallas elav FIE, kes on vallavanema isa,» lisas Tihvan.

Sonda vallavanema Andrea Eiche kinnitusel ei ole talle esitatud süüdistustel mingit alust, kõik vastavad dokumendid on vallavanema sõnul olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles