NATO otsis läbi Karadžići naise kodu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO rahuvalvajad julgestamas ala Radovan Karadžići abikaasa Ljiljana kodu ümber.
NATO rahuvalvajad julgestamas ala Radovan Karadžići abikaasa Ljiljana kodu ümber. Foto: AP / Scanpix

NATO rahuvalvajad otsisid täna Bosnias läbi kohalike serblaste endise liidri Radovan Karadžići abikaasa kodu ning küsitlesid perekonda nende kahtlustatavate seoste pärast kurikuulsa sõjakomandöri Ratko Mladićiga.

Sarajevost paarikümne kilomeetri kaugusel idas asuvas Pale linnakeses läbi viidud operatsioon algas ammu enne koitu ning sõdurid otsisid mitu tundi maja läbi, vahendas AFP alliansi pressiesindajat.

«Meil on põhjust uskuda, et Karadžići ja Mladići võrgustikud kattuvad… ja me tahtsime rääkida Karadžići pere liikmetega võimalikust suhtlemisest Mladići toetusvõrguga,» ütles pressiesindaja. «See operatsioon oli vägagi asja väärt,» kinnitas ta.

Belgradis nelja kuu eest tabatud Radovan Karadžići arreteerimise eel korraldati selliseid läbiotsimisi sageli ning kurikuulsa mehe tütre sõnul jätkatakse surveavaldamist ka praegu, et tema hinnangul mõjutada kaudselt ka Haagis alanud tribunali.

Rahvusvaheline kriminaaltribunal otsib nüüd veel kaht endist serblaste liidrit, keda süüdistatakse rasketes sõjakuritegudes: lisaks Bosnia serblaste väepealikule Ratko Mladićile ka Horvaatia serblaste juhti Goran Hadžićit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles