Ruhnu uue laeva operaator otsitakse konkursiga

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel
Ringsu sadam Ruhnu saarel Foto: Toomas Huik

Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile nõusoleku anda kasutusse veeteede ameti hangitav katamaraan-tüüpi reisiparvlaev, millega hakatakse pidama püsiühendust Ruhnu saarega.

Reisiparvlaeva kasutusse andmiseks korraldatakse riigihange, millel parima pakkumise teinud vedajaga sõlmitakse liiniveo teostamiseks avaliku teenindamise leping.

Vedajalt reisiparvlaeva kasutamise eest renditasu ei võeta. Samas on vedaja kohustatud kogu lepingu kehtivusaja jooksul tagama laeva majandusliku säilimise ja tasuma kõik kulud, mis tulenevad laeva käitamisest, hooldamisest, korrashoiust, remondist, kindlustamisest ja muudest vara säilimiseks tehtavatest toimingutest.

Praegu Eestil tehnilistele nõuetele vastavat spetsiaalselt Ruhnu teenindamiseks sobiva laeva pole. Selle ostmiseks on Veeteede Amet viinud möödunud aastal läbi riigihanke ja sõlminud Baltic Workboats AS-iga laevaehituslepingu. Tehingu kogumaksumuse algne hind on käibemaksuta 3 168 000 eurot. Reisiparvlaeva üleandmise tähtaeg on 28. märts 2012.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles