Aaviksoo: õpetajate puuduse põhjus on koolikorralduses

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonides nägid õpetajate praeguseni kehtivad miinimumpalgad välja sellised.
Kroonides nägid õpetajate praeguseni kehtivad miinimumpalgad välja sellised. Foto: Elmo Riig / montaaž

Haridusminister Jaak Aaviksoo leiab, et õppeaasta algul koolides puudu olevad 135 õpetajat viitab tõsistele puudustele koolivõrgu korralduses.

«Ühtepidi tundub see number foonil 14 000 õpetajat Eestis pigem väike kui suur number, aga eks ta murettekitav ole,» tõdes Aaviksoo valitsuse pressikonverentsil.

«See informatsioon, mis me nende puuduvate õpetajate kohta saime, viitab aga veelkordselt ühele tõsisele probleemile – ja mitte õpetajates või nende ettevalmistuses, vaid koolivõrgul. Neid õpetajaid vajatakse valdavalt väikestesse koolidesse, kus õppetöö korraldusega on väga tõsiseid probleeme. Neljandikul nendest õpetajatest on eeldatav koormus 1, 2, 3, 4 või 5 tundi nädalas.»

«See on osundus sellele, et võib-olla tähelepanu sellele, et õpetajaid on puudu või siduda seda kunstlikult palgaprobleemiga, pigem selles, et koolivõrgu ratsionaliseerimine on hädavajalik ja edasilükkamatu ülesanne,» leidis Aaviksoo.

«See pole mõeldud selleks, et kritiseerida neid, kes arvavad, et õpetajate keskmine palk võiks olla suurem, aga kuidas seda saavutada, on omaette teema. Antud juhul õpetajate puudus 1. septembril ei ole eelkõige seotud kindlasti palgaga, vaid koolikorraldusega.»

«See on väljakutse, millega eelseisval õppeaastal tuleb väga tõsiselt tegeleda,» lubas minister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles