Piltuudis: Mikoff valas Ilvese pronksi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Mare Mikoff tegi president Toomas Hendrik Ilvese peast skulptuuri.
Kunstnik Mare Mikoff tegi president Toomas Hendrik Ilvese peast skulptuuri. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves külastas Rotermanni soolalaos skulptor Mare Mikoffi näitust «Linnaskulptuur» ja seisis seal vastamisi iseenda pronksist peaga.

«Huvitav kogemus,» kirjutas Ilves enda Facebooki lehel kommentaariks.

Eesti Kunstnike Liidu teatel on Mikoff oma «Linnaskulptuuris» loonud fotodest ning objektidest teatraliseeritud ruumiinstallatsiooni ning muutnud Rotermanni soolalao suure saali absurdseks, erineva tähenduse ning kaaluga objektidega täidetud linnaruumiks, omamoodi absurditeatriks.

Näitus on avatud kuni 11. septembrini.

Mare Mikoff kuulub 1941. aastal sündinud kunstnike plejaadi, kes sisenesid kunsti 1970ndate alguses ning on seal püsinud siiani aktiivsete ja erksatena. Mikoffi on enim paelunud skulptuuri n-ö klassikalised väärtused: vorm, modelleerimine ning traditsioonilised materjalid pronks ja alumiinium, kuigi viimastel kümnenditel on ta üha rohkem tundnud huvi ka mitmesuguste, skulptuuri mõttes ebatavaliste materjalide vastu, nagu tekstiil, papp ja plastik, kombineerides neid klassikaliste materjalide ning lähenemisviisiga.

Mare Mikoff on tegelenud ka monumentidega, millest tuntumad on Paul Kerese (1996) ja Jüri Vilmsi (2005) monumendid Pärnus, Karl Menningu (2006) oma Tartus ning «Hämarik» (2005) Tallinnas Viru keskuse juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles