Austrias kerkis esile aastatepikkune intsestisaaga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majake Ülem-Austria liidumaal St. Peter am Hartis, kus mees vägivallatses 41 aastat oma kahe tütre kallal.
Majake Ülem-Austria liidumaal St. Peter am Hartis, kus mees vägivallatses 41 aastat oma kahe tütre kallal. Foto: SCANPIX

Austria ametivõimud kahtlustavad, et 80-aastane mees hoidis vangis, vägistas ja kasutas seksuaalselt ära oma kahte arengupeetusega tütart 41 aastat.

Jube lugu tuli ilmsiks Ülem-Austria liidumaal Branau linna lähistel St. Peter am Hartis, vahendas AP. Politsei andmetel said kuritegude rida alguse aastal 1970 ja see lõppes mais 2011.

Mees hoidis oma tütreid, kes praegu on 53- ja 45-aastased, kinni väikses köögis. Naised said magada puidust pingil.

Politsei teatel oli süüalune vehkinud korduvalt relvaga ja ähvardanud tütred tappa. Ka oli mees keelanud ära tütarde igasugused sotsiaalsed kontaktid.

Naised pääsesid vabaks tänavu mais, kui vanem tütar võitles teda vägistada tahtnud isaga ja noorem pääses põgenema.

Austria ringhäälingu ORF andmetel oli mees tarvitanud vägivalda ka oma abikaasa kallal. Naine suri kolm aastat tagasi.

Politsei teatel pole kohtuprotsessi ootel olevat vanurit trellide taha toimetatud, kuna mingit ohtu, et ta võiks põgeneda, pole.

Korrakaitsejõud pole teatanud, kas vägivaldsetest suhetest lapsi ka sündis või mitte.

Juhtum meenutab mõni aasta tagasi Euroopat ehmatanud Josef Fritzli lugu, kes vägistas oma keldris elanud tütart aastaid ja sigitas talle enne vabanemist aastal 2009 kokku seitse last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles