Ema röövis isaga elanud tütre ja viis Ameerikasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafik: Silver Alt

Pereisa Rein (nimi tema palvel muudetud – toim) oli see, kes kasvatas tütart neljanda eluaastani, sellal kui naine äriasju ajas ja, mis seal salata, ka teiste meestega kõvasti tiiba ripsutas. Kord kui laps jälle hommikul üles ärkas ja märkas, et ema pole öösel koju jõudnudki, ütles ta: «Issi, lähme linna, ostame uue emme!»


Aga kord, kui isa aastavahetuse paiku taas õhtupoolikul tütrele lasteaeda järele läks, kuulis ta kasvatajalt, et naine oli talle juba hommikul järele tulnud ja endaga kaasa viinud. Siit algas tallinlasele Reinule uus eluetapp, kus tuli võidelda iga sekundi nimel, et lapsega kokku saada.



Järgnevail aastail peitis naine, kes oli tütart varem isegi värdjaks nimetanud, last oma sugulaste ja tuttavate juures. Rein oletab, et naist ajendas armukadedus: kuidas on tütar küll temast nii võõrdunud ja nõnda tugevasti isa külge kasvanud.



Tosin aastat tagasi kohtus Reinu tollal juba lahutatud naine Tallinnas klubiüritusel Ameerika pensionäriga, kellega sõitis juba mõni päev hiljem üle ookeani. Läks mööda vaid paar päeva, kui nad abiellusid. Laps aga jäi esialgu elama Eestisse naise sugulaste juurde, kes kohtute abil isa temast jätkuvalt kaugele tõrjusid.



Kaks aastat hiljem saabus Reinu eksnaine lapsele Eestisse järele ning viis ta mehe teadmata endaga Ameerikasse kaasa.



Rein püüdis ajada jälgi, kuhu ema tütre viis, kuid ei USA saatkonnast Tallinnas ega Eesti saatkonnast Washingtonis teadnud keegi talle lapse saatuse kohta midagi öelda. Lapse ema oli selleks ajaks pannud tütrele ka uue nime.



Siiski õnnestus Reinul interneti kaudu välja peilida, kus tütar elab ja koolis käib. Kuid katsed temaga ühendust saada luhtusid, sest ekskaasa oli Ameerikas võtnud ette kõik abinõud, et isa lapsega kontakti ei saaks.



Sellegipoolest on Reinul oma kanalid ja allikad, et nüüdseks juba kolledžisse astunud tütre käekäiku jälgida. Ent üks asi painab teda jätkuvalt ja vastust sellele ei paista kuskilt: kas eksnaise esimene mees Ameerikas lapsendas tema tütre dokumente võltsides tõepoolest ilma, et oleks temalt selleks nõusoleku saanud? (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles