Tarand: Savisaar on minu jaoks löödud kaart

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tänases Kuku raadio saates «Ärataja» väitis Indrek Tarand, et Edgar Savisaar on teda manipuleerinud null protsenti ja kui tema oleks siga, võiks ta Savisaart manipuleerida sada protsenti.

«Aga ma ei ole ja loodan väga palju sellele, et Keskerakonnas need inimesed, kes näevad muutuste vajadust ja on koondunud Jüri Ratase selja taha, et siis sellest erakonnast midagi erakonnalaadset teha – olen neid aidanud ja aitan edasi, ükskõik, kuidas nende lahingtulemus kujuneb,» ütles Tarand.

Tarandi sõnul ei tasu rääkida juttu, et Tarand on Savisaare kaart, mida võib igal hetkel ümber pöörata.

«Savisaar on minu jaoks löödud kaart juba pikka aega,» lisas Tarand.

Tarand põikles saate alguses eemale kuulujutust, et ta loobub kandideerimisest ja mängu tuleb uus tegija.

«Sellised jutud näitavad, et mul on õnnestunud tuua poliitikute igapäevaellu põnevust. Rahvale ei saa seda põnevaks teha, sest rahvas pole seekord tegur,» sõnas Tarand. «Mina kuulsin ka, et tuleb ja see on minu isa.»

Tarand ei soovinud sellel teemal aga pikemalt peatuda, öeldes, et kui valimised riigikogus ei õnnestu, võib esitada uusi kandidaate.

«Võib juhtuda ka seda, et riigikogu teises voorus esitatakse uus – kõik on võimalik. Kuid need on spekulatsioonid ja Kuku on mõtleva inimese raadio,» ütles ta.

Tarand toonitas, et ta ei kandideeri nalja pärast, vaid selleks, et Eesti sulguv ühiskond saaks ühe võimaluse avanemiseks.

Tarandi sõnul oleks ta hea meelega andnud Reformierakonnale ka oma programmi, kui erakond oleks läbi viinud muudatuse, et presidendikandidaadid tuleb esitada varem.

«Kui ma nüüd programmi välja käiks, siis riigikogu liikmed ütleks, et nad ei pea seda süsteemi muutma hakkama,» selgitas ta. «Tahaks, et nad selle jõuluks ära muudaks.»

Tarand kinnitas ka, et tema ja Toomas Hendrik Ilves pole erakordselt erinevatel seisukohtadel, kuid nad on olukorras, kus ilma temata oleks Ilves ainus kandidaat. Nüüd saab kellegagi koos arutada,  mis on viimase kümne aasta jooksul juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles