Augustis kasvas parlamendierakondadest vaid IRLi toetus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL 13. augustil suvepäevadel, mille raames toimus ka erakorraline suurkogu.
IRL 13. augustil suvepäevadel, mille raames toimus ka erakorraline suurkogu. Foto: Toomas Huik

Reformierakond on jätkuvalt Eesti populaarseim erakond, võrreldes juuliga on parlamendierakondadest kasvanud toetus vaid Isamaa ja Res Publica Liidule, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.
 

Augustis oli toetus Reformierakonnale 29, Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) 24, Keskerakonnale 21 ning Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL) 18 protsenti. Toetus Reformierakonnale on kuuga kahanenud kahe protsendipunkti võrra.

Toetus IRLile on kolme protsendipunkti võrra kasvanud. SDE ja Keskerakonna toetus ei ole võrreldes juuliga muutunud.

Sama populaarsuse järjekord oli parlamendis esindatud erakondadel ka juulis.

Toetus Erakonnale Eestimaa Rohelised on augustis kolm protsenti ehk sama mis juulis. Toetus Rahvaliidule on võrreldes juuliga tõusnud kahelt protsendilt kolmele.

Kui veel juulis oli toetus nii Eesti Kristlikele Demokraatidele, Vene Erakonnale Eestis kui ka Iseseisvusparteile üks protsent, siis augustis langes kõigi nende erakondade toetus TNS Emori andmetel nulli.

Siin on erakondade toetusprotsendid näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

TNS Emor küsitles 3.- 24. augustini 801 valimisealist Eesti kodanikku personaalintervjuude käigus valimi alusel nende kodudes. Inimesed pidid vastama küsimusele, milliseid erakondi nad soovivad näha riigikogus.

Augustis oli 23 protsenti vastanutest neid, kes ei osanud oma erakondlikku eelistust öelda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles