Norra politseid hoiatati Breiviki eest juba märtsis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra massimõrva ohvrite mälestuseks moodustatud süda.
Norra massimõrva ohvrite mälestuseks moodustatud süda. Foto: SCANPIX

Norra kaitsepolitseid (PST) hoiatati Anders Behring Breiviki eest juba selle aasta märtsis, vahendavad Norra meediaväljaanded.

Rahvusvaheline operatsioon Global Shield hoiatas Norra kaitsepolitseid (Politiets sikkerhetstjeneste, PST), kuid see ei pööranud Breiviki tegevusele tähelepanu, vahendas ringhääling NRK.

Eelmise aasta 1. novembril ellu kutsutud Operation Global Shieldi eesmärgiks on peatada ohtlike kemikaalidega kaubitsemine erinevate riikide vahel. Nii püütakse takistada võimalikke terroriste, kes plaanivad ise lõhkekehi meisterdada, kirjutas ajaleht Bergens Tidende.

PST ei ole kommenteerinud meedias ilmunud väiteid eelhoiatusest.

Tolliamet on kinnitanud, et tegi Breivikist ettekande kaitsepolitseile, kui mees ostis interneti kaudu Poolast kemikaale.

Breivik korraldas juuli lõpus Oslos pommiplahvatuse, milles hukkus kaheksa inimest. Seejärel sõitis ta Utøya saarele ja lasi maha 69 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles