Vakra: Savisaare meeskond on paanikas

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Raigo Pajula

Keskerakonna praeguse juhi Edgar Savisaare usaldusnimekirjast välja jäänud Rainer Vakra hinnangul tuleks tülitsemine unustada ja hakata tööle ühise meeskonnana.

Vakra sõnul on tal väga kurb meel näha, mis praegu erakonna sees toimub.

«Olles meister korvpallis ja mängija riigikogu meeskonnas, siis võib sellelt alalt paralleele tuua: kui valitakse kapten, siis need, kes ei osutu valituks, ei hakka meelega mööda viskama või ei lahku meeskonnast,» selgitas ta. «Hoopis tehakse tööd edasi ja mul on kahju, et Savisaar on valinud sellise tee.»

Vakra väitel ongi üheks peamiseks põhjuseks, miks ta Jüri Ratast toetab, et Ratas lubas koostööd teha kõigiga – nii erakonna sees kui ka mujal.

«Ta on öelnud, et teeks koostööd ka nendega, kes täna on tema vastu. See on minu toetuse oluline põhjus,» sõnas Vakra.

Vakra arvates võib Savisaare meeskond olla praegu paanikas, sest sellist konkurentsi erakonna juhi kohale pole ammu olnud.

«Tundub, et erakonna esimehe meeskond on paanikas, sest viimati pakuti konkurentsi 2003. aastal ja tõsist alternatiivi pole olnud,» selgitas ta. «Kongressi eelõhtul on nüüd aga kandidaatide võimalused 50:50.»

Tema sõnul toetavad teda ja Ratast ka täiesti tundmatud inimesed, kes neile edu soovivad.

«Tulin just Nõmme turult ja viis-kuus inimest andis kätt ja soovisid jõudu ning ütlesid, et me teeks selle asja noorte meestena ära. See annab meile jõudu,» kirjeldas ta.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar saatis kolmapäeval avalduse, milles ta tõi välja juhatusse kandideerivatest keskerakondlastest need, keda ta usaldab. Praegusest juhatusest ei kuulu nende hulka enam Jüri Ratas ega Deniss Boroditš, samuti polnud nimekirjas riigikogu liiget Rainer Vakrat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles