Tuntud tervishoiuametnik vihastas geinoored välja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kahe aasta eest Tallinnas toimunud homoparaadi osalejad.
Pildil on kahe aasta eest Tallinnas toimunud homoparaadi osalejad. Foto: Mihkel Maripuu

Tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna väide, nagu oleks homoseksuaalsuse puhul tegemist haigusega, vihastas välja geinoored, kelle kinnitusel on tegu inimestes väärarusaamu tekitava ja vananenud info levitamisega.

Eile teatas tervishoiuametis järelevalveosakonna juhatajana töötav Peeter Mardna meedias, et täisväärtuslikud järglased kasvavad vaid mõlema vanemaga koosluses ning nimetas homoseksuaalsust psüühiliseks häireks, teatas MTÜ Eesti Gei Noored.

«Selline isiklikust arvamusest kantud sõnavõtt õhutab sallimatust ja kinnistab homoseksuaalsuse kohta levivaid müüte,» teatas organisatsiooni pressiesindaja Madle Saluveer.

Geide ühendus taunib antud sõnavõttu, mis põhineb pigem isiklikul arvamusel kui faktidel, ja leiab, et tervishoiuameti esindaja ei tohiks kasutada oma positsiooni avalikkust eksitavate kommentaaride avaldamiseks.

«Antud mõtteavaldus solvab nii erineva seksuaalse orientatsiooniga inimesi kui ka üksikvanemaid ja nende lapsi,» rõhutas Saluveer. Tema sõnul suudavad lapsele hooliva keskkonna luua nii hetero-ja samasoolised paarid kui ka üksikvanemad.

Ühendus nõuab vabandust nii Peeter Mardnalt kui ka tervishoiuametilt ja soovib ametilt lisaks ka ametlikku ja selget seisukohta bi- ja homoseksuaalsuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles