Eestit külastab Briti kaitseminister Liam Fox

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia kaitseminister Liam Fox
Suurbritannia kaitseminister Liam Fox Foto: SCANPIX

Järgmisel nädalal tuleb Eestisse kahepäevasele visiidile Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi kaitseminister Liam Fox, et arutada erinevatel kohtumistel kahe riigi vahelisi kaitsealase koostööga seotud küsimusi.

Teisipäeva, 30. augusti õhtul esineb kaitseminister Fox Tartus Balti Kaitsekolledžis kõnega julgeolekust ja kaitsealasest koostööst 21. sajandil, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kolmapäeval kohtub Fox Tallinnas kaitseminister Mart Laariga, president Toomas Hendrik Ilvesega ning peaminister Andrus Ansipiga. Kohtumistel tulevad kõne alla peamiselt käimasoleva Afganistani operatsiooni, Balti riikide õhuturbe, Eesti ja Ühendkuningriigi vahelise kaitsealase koostöö ja küberkaitsega seotud küsimused.

Samuti tutvub kaitseminister Fox kolmapäeval küberkaitseliidu tegevusega ning asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile ning Pühavaimu kirikus Läänemerel 1918-1919.
aastal hukkunud Briti sõjaväelaste mälestustahvli juurde.

Kolmapäeva pärastlõunal külastab Fox 1. jalaväebrigaadi Paldiskis ning kohtub seal Afganistani missioonil osalenud Eesti kaitseväelastega ja Afganistanis teeninud Eesti kirurgide meeskonnaga. Samuti tutvub kaitseminister Fox rekonstrueeritava Ämari lennubaasiga ning lendab sealt tagasi Ühendkuningriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles