Pentus: rohelistele said saatuslikuks üks teema ja korralduslik kaos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus.
Keskkonnaminister Keit Pentus. Foto: Toomas Huik

Reformierakonna juhatuse liige ja keskkonnaminister Keit Pentus leiab, et erakonnale Eestimaa Rohelised sai suurelt poliitmaastikult kadumisel saatuslikuks liigne keskendumine ühele teemale ja «korralduslik kaos».

«Mulle kõrvaltvaatajana tundus, et selline korralduslik kaos ja asjaajamine olid need, mis muuhulgas roheliste puhul saatuslikuks said. Kuna teised erakonnad on järjest rohkem keskkonnateemat tähtsustamas, siis ainult ühele teemale keskendudes või ainult ühe teema erakonnad ei ole ilmselt pikas perspektiivis kuigivõrd edukad,» ütles Pentus BNSile antud intervjuus.

Tema sõnul on keskkonnateemad järjest rohkem kõikide erakondade jaoks olulised ja kõikide erakondade programmides.

«Enamus erakondi tegeleb selle valdkonnaga päris tõsiselt, nad on aru saanud, et see on tähtis valdkond ja mida aasta edasi, seda olulisemaks see muutub. See ei ole kokkuvõttes selline valdkond, mida saab teistest eraldada, see põimub läbi kõikide eluvaldkondadega, ükskõik kas me räägime tavalisest igapäevasest elukvaliteedist või majandusotsustest.»

Endine Erakonna Eestimaa Rohelised eestkõneleja Aleksei Lotman ütles reedel BNSile, et ei kavatse roheliste üldkogul valitavatele kohtadele kandideerida ja jätkab erakonna lihtliikmena. «Ma olen keskkonnavaldkonnas tõsiselt võetav spetsialist ja niikaua kuni sain poliitikas eelkõige tegeleda keskkonnaasjadega, mille tõttu ma peamiselt ka poliitikasse läksin inimõiguste teema kõrval, siis sellega ka tegelesin,» lausus Lotman. «Organisatsiooni ehitamine pole kunagi minu tugev külg olnud ja kui see roll mulle kaela langes, siis ma üritasin, aga ei õnnestunud.» 

Teine endine roheliste eestkõneleja Marek Strandberg on üsna kindel, et üldkogul ta erakonna juhiks enam ei kandideeri, ütles ta BNSile neljapäeval. Strandberg lisas, et ei ole lõplikku otsust veel teinud, aga arvab, et ei kandideeri enam erakonna esimeheks.

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) korraldab 10. septembril esimehe ja juhatuse valimiseks ning erakonna tuleviku arutamiseks erakorralise üldkogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles