Keskerakond võttis põhikirja muudatused vastu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees.ee reporter teatas Keskerakonna kongressilt, et kell 10.45 oli kohal juba väga palju rahvast ja tõenäoliselt täituvad prognoosid, mis ennustasid kongressile 1500-2000 osalejat. Kongress algas umbes kell 11.20 ehk 20 minutit planeeritust hiljem.

Kell 15: Kongress võttis vastu põhikirjamuudatused. Kongressil avalikku arutelu ei olnud, Kalev Kallo tutvustas muudatusi ja põhjendas, miks neid tehakse. Seejärel hääletati ja vaja läks 2/3 häälteenamust. Hääletuse tulemusel oli muudatuste vastu 274 inimest, poolt oli aga üle 600 esindaja.

Kell 13.30: algas tunnine lõunapaus. Praegu pakutakse tasuta kartulit lihapallide ja salatiga.

Kell 12-13: kõnedega esinevad Edgar Savisaar ja toimuvad muud etteasted.

Kell 11.30: enne kongressi algust näidati suurelt ekraanilt Keskerakonna fotosid valimiskampaaniatest, kongressidest, pikettidest, et katta 20 aastat erakonna tegemisi.

Nii Keskerakonna kui ka Eesti hümni sõnad olid ekraanil ja Eesti hümni lõpus naeris keegi kõvasti. Kumbagi hümni väga kaasa ei lauldud.

Seejärel tuli kõnepulti Edgar Savisaar ja kinnitati istungi juhatajad: Reps, Kallo, Simson, Kotka ja Korb.

Väljaspool saali on Eesti lippe tunduvalt enam kui erakonna omi.

Enne kongressi algust

Tuntumatest tegijatest teevad juba sissepääsu juures nii endale kui ka Edgar Savisaarele kampaaniat Marika Tuus-Laul, Heimar Lenk kui ka Viktor Vassiljev – kõik kolm kandideerivad Keskerakonna juhatusse ja Savisaar loomulikult erakonna juhiks.

Savisaare toetajatel on jagamiseks antud veel ka mehe pildiga kleepsud, mille mõned härrasmehed on enda pintsakule ja vene keelt kõnelevad neiud isegi dekolteele kleepinud.

Samuti on Savisaare tutvustuseks väiksem ajaleht, kus ta räägib Keskerakonnast ja sellest, miks tema peaks jätkama.

Ratase leeri kuuluvad jagavad enda lemmiku toetuseks lendlehti.

Samuti saavad kongressile saabunud uurida teost, mis väidab, et internet pole e-valimiste jaoks veel valmis.

Kongressile saabunuid on igas vanuses.

Söögiks pakuti kongressil kohupiimakorpe ja Moskva saiakesi ning joogiks teed, kohvi ja sidrunivett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles