Savisaar-Toomast: Keskerakonna kandidaadid on ka seni kampaania eest maksnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna XIII kongress valis parteile uue juhtkonna.
Keskerakonna XIII kongress valis parteile uue juhtkonna. Foto: Priit Simson

Täna Keskerakonna kongressil vastu võetud põhikirjamuudatusi kritiseerides märkis Vilja Savisaar-Toomast, et erakonna kandidaadid on ka seni pidanud kampaania maksumusest osa kinni maksma.

Põhikirjamuudatuste vastu võttis nende vastuvõtmise järel sõna ka Keskerakonna europarlamendi saadik Vilja Savisaar-Toomast.

Ta meenutas, et juba praegu tasuvad Keskerakonna kandidaadid osa valimiskuludest. Ta tõi näiteks, et Tallinna piirkonnas kandideerides on ta alati tasunud osa piirkonna kampaania hinnast, lisaks teinud ka eraldi enda vahenditest oma kampaaniat.

Savisaar-Toomast rõhutas, et riigikogu liikmed peavad oma otsused tegema ikka oma veendumuste ja südametunnistuse alusel, mitte erakonna korralduste järgi.

«Töötasin riigikogus põhiseaduskomisjonis. Põhiseadus näeb ette, et riigikoguliikmel on vaba mandaat hääletada. Muudatustega nõustudes läheksin vastuollu nii põhiseaduse kui ka oma südametunnistusega,» sõnas ta.

Tema sõnavõtu järel märkis istungit juhtiv Enn Eesmaa, et nii kandidaatidega sõlmitavad kampaania rahastamise lepinguid kui ka erakonnast väljaarvamised ei saa olema automaatsed. Muudatused andvat lihtsalt erakonnale võimaluse neid kohaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles