Seppik kritiseeris Keskerakonna kongressil vastu võetud põhikirjamuudatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna XIII kongress valis parteile uue juhtkonna.
Keskerakonna XIII kongress valis parteile uue juhtkonna. Foto: Priit Simson

Keskerakonna tänasel kongressil vastuvõetud põhikirjamuudatuste vastu tõi Ain Seppik hääletuse järel välja mitmeid argumente, miks need õiguslikke probleeme tekitada võivad.

Ain Seppik tunnistas, et ta oli ja on jätkuvalt kongressil vastuvõetud põhikirjamuudatuste vastu. «Juhatus ei suvatsenud mind erakonna aukohtu esimehena põhikirjamuudatuste aruteludesse kaasata,» põhjendas ta oma hilist kriitikat.

Seppiku sõnul ei tea ta, kuidas järgmine aukohus oma tööd tegema hakkab, sest neilt on võetud kaalutlusõigus. «Kohtus sellised automaatsed väljaheitmised tühistatakse. Kuna rikkumisi ja inimesi on erinevaid, siis on vaja ka kaalutlusõigust, et eksimuste raskust arutada,» rääkis ta.

Seppik nimetas põhikirja muutmist tooreks ja läbimõtlemata plaaniks. Ta möönis, et võib-olla erakonna valimiskandidaatidega tuleks rahastamise osas kokku leppida, kuid selleks on vaja paremini läbitöötatud kava.

«Ei saa lugeda õiguslikult mõistlikuks kui põhikirja muudatusi puudutavate materjalidega said delegaadid tutvuda alles siin koha peal,» sõnas Seppik ja teenis sellega saali aplausi. Ta meenutas riigikohtu lahendeid, kus sellistel tingimustel hääletusi kritiseeritud ja tühistatud on.

«Väljaheitmisotsused ei jää ainult meie vahele, neid võib kohtutes vaidlustada,» meenutas Seppik.

Ta märkis, et erakonna sisekliima pole praegu just kiita ning kutsus erakonnakaaslasi üles taastama töömeeleolu ja ühtset vaimu, sest erimeeluste asemel on vaja teha ka tulevikus koostööd.

Seppiku sõnul kohtub ta erinevalt meediast jäävale muljele Edgar Savisaarega tihti ning oli talle juba mõne aja eest avaldanud, miks ta erakonna aukohtu esimeheks uuesti ei kandideeri.

«Püstitatud eesmärgid on täidetud ning ma olen end selle töö jaoks ammendanud. Kohtadest ei tasu kinni hoida, vaid tuleb anda uutele inimestele võimalus värskeid tuuli tuua. Austage ja arvestage üksteisega,» lõpetas ta aplausi saatel oma sõnavõtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles