Nõrgenenud orkaan Irene liigub Kanada suunas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõrgenenud orkaan Irene liigub Kanada suunas
Nõrgenenud orkaan Irene liigub Kanada suunas Foto: SCANPIX

USA orkaanikeskus tühistas idarannikul orkaanihoiatuse, sest palju kahju tekitanud orkaan Irene liigub juba Kanada suunas.

Irene on küll nõrgenenud, kuid ikkagi anti hoiatused Kanada New Brunswicki ja Nova Scotia piirkondadele, edastab foxnews.com.

USA ja Kanada idarannikul ei ole oht täielikult möödas, kuna orkaan tekitas ja võib veel tekitada üleujutusi.

USA idarannikul kadus orkaan Irene`i tõttu elekter 4,5 miljonist majapidamisest ja ärist. Päästjate andmetel hukkus vähemalt 21 inimest.

Orkaani tõttu jäeti ära rohkem kui 11 000 lendu. Samuti seiskus mitmel pool avalik transport. USA idaranniku liiklus taastus eilseks ning lennujaamad avatakse täna.

USA eriolukordade agentuuri juht Craig Fugate sõnas, et üleujutus, kannatada saanud puud ja elektriliinid on ohtlikud. Fugate soovitas inimestel võimaluse korral kodudesse jääda, kuna oht ei ole veel möödas.

New Yorgis päästeti 61 täiskasvanud ja kolm last 21 majast.

New Yorki on viimasel 200 aastal tabanud vaid paar orkaani. Seal on lumetormid tavapärasemad. Viimati oli selline möödunud aasta detsembris.

Irene oli alates 2008. aastast esimene orkaan, mis jõudis USA mandrile. Orkaan Irene tekitas kahju ligi kuus aastat pärast seda, kui kurikuulus orkaan Katrina New Orleansi tabas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles