Piltuudis: Tarandi «eksitus» presidendivalimiste eel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand arvas istungi alguses, et istub koos praeguse presidendiga saali ees. Riigikogu töötajad selgitasid talle, et see koht kuulub siiski ainult ametis olevale presidendile.
Indrek Tarand arvas istungi alguses, et istub koos praeguse presidendiga saali ees. Riigikogu töötajad selgitasid talle, et see koht kuulub siiski ainult ametis olevale presidendile. Foto: Liis Treimann

Riigikogu tänane istung algas segadusega, kui presidendikandidaat Indrek Tarand püüdis istungi alguses istuda president Toomas Hendrik Ilvese kõrvale, mis polnud aga ette nähtud.

Istungi juhataja Ene Ergma tegi Tarandile märkuse, et presidenti pole veel valitud ja presidendi loožis on õigus istuda vaid presidendil.

Tarand sisenes riigikogu suurde saali tagumisest uksest, kust tavapäraselt tuleb saali vaid riigikogu juhataja. Jäädes presidendi loožis istuva Ilvese selja taha, näitas ta näpuga saali suunas, et oldaks vaikselt. Väidetavalt oli Tarandil plaan minna Ilvese kõrvale istuma.

Tänase hääletuse tulemusel jätkab presidendina Toomas Hendrik Ilves, kes kogus 73 riigikogu saadiku toetuse. Tarandi saagiks jäi 25 häält.

Kaks sedelit olid kehtetud, kuna rist oli tehtud mõlema nime juurde. Üks sedel tunnistati kehtetuks, kuna see oli jäetud tühjaks.

Pärast oma tulemuse teatavaks saamist tõstis pressirõdul istunud Tarand käe võidukalt üles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles