Politsei ostab alkomeetreid, kiirusmõõtjaid ja kuuliveste

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusmõõtja
Kiirusmõõtja Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveamet kuulutas välja riigihanked alkomeetrite, kiirusmõõtjate ja kuulivestide ostmiseks.

Amet kuulutas välja hanke tõenduslike alkomeetrite ostmiseks, mille komplekti kuuluvad ka steriilses pakendis ühekordsed otsikud, autoadapterid, klaviatuur, alkomeetri sisesed printeri paberid ja kassetid, kasutamisjuhend, programm, alkomeetri kohver ja muu vajalik.

«Politsei kasutuses on praegu kahte tüüpi tõenduslikke alkomeetreid (Dräger ja Lion) ning välja kuulutatud hankega ostetakse samu seadmeid juurde eeldatavalt 15,» ütles PPA pressiesindaja Tuuli Annama Postimees.ee’le.

«Ostmise põhjus on see, et tõenduslikke alkomeetreid pole täna politseil piisavalt. Soetatud vahendid lähevad prefektuuridesse liiklusjärelevalve tagamiseks.»

Veel soovib Politsei- ja piirivalveamet osta kuni 40 RADAR-tüüpi raadiolainetel töötavat kiirusmõõturit ning 12 LIDAR-tüüpi laserimpulsi leviaja mõõtemeetodi põhimõttel töötavat kiirusmõõturit, kuid hanketingimustes on jäetud õigus vähendada pakkumise hinna ja eelarve nappusest sõltuvalt vähendada kogust 8 RADAR- ning 3 LIDAR-tüüpi kiirusmõõtja peale.

Samuti kavatseb politsei osta sel aastal 1561 kuulivesti. «Need lähevad nende vestide asendamiseks, mille nõuetejärgne kasutusperiood on läbi,» sõnas Annama. Riigihanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 700 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles