Urve Tiidus soovib Tarandile edu europarlamendis

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand ja Urve Tiidus tänasel presidendivalimise päeval.
Indrek Tarand ja Urve Tiidus tänasel presidendivalimise päeval. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Urve Tiiduse hinnangul oli valimistulemus hea ja ootuspärane. Ta soovib Indrek Tarandile edu europarlamendis ning Toomas Hendrik Ilvesele samasugust tasakaalukat olekut Eesti riigi esindamisel kui seni.

Tiidus ütles Postimees.ee’le, et kõik hääled, mis tulid lisaks 68-le (mida oli vaja, et president saaks esimeses voorus valitud – toim.), olid plussiks. «Nagu president Ilves ka ise väga hästi ütles, oli riigikogu väga tõhus, sest see on tema põhiseaduslik kohus, õigus ja võimalus valida Eesti vabariigile president. Seda kohust ta täna täitis,» osutas Tiidus.

Ta pidas väga oluliseks presidendikandidaatide vahel tekkinud debatti ning asjaolu, et kandidaate oli siiski kaks, mitte üks.

«Mina olen väga rõõmus, et oli siiski debatt – kuigi mõned ütlevad, et viimasel minutil ja liiga kiire – aga see siiski andis presidendile uueks ametiajaks väga tõsise platvormi, millega edasi minna,» märkis parlamendisaadik.

Postimees.ee küsis Tiiduselt, mis oleksid need kaks soovi, mis ta vastavalt Tarandile ja Ilvesele edastaks. President Ilvesele soovib Tiidus samasugust tasakaalukat olekut Eesti riigi esindamisel ja Eesti rahva huvide eest seismisel.

Indrek Tarandil soovitab Tiidus kunagi uuesti kandideerida, kui tal soovi peaks olema, sest kogemustepagas tuleb presidendiametis ainult kasuks.

«Indrek Tarand on rahvalt saanud niivõrd kõva mandaadi Euroopa Parlamenti. See on ikka ülikõva mandaat!» tõdes Tiidus. «Tema töö europarlamendis jätkub ja me peame tunnistama, et see ei ole koht, kus üks liige ei saa midagi ära teha. Kindlasti saab.» Ta soovis Tarandile edu Eesti ja Euroopa Liidu kui terviku huvide eest seismisel. «Me oleme näinud, kui sõnakas mees on Indrek Tarand ja ma usun, et see aeg, mis tal Euroopa Parlamendis ees on, on väga töine.»

Täna valis riigikogu 73 poolthäälega taas presidendiks Toomas Hendrik Ilvese. Keskerakonna üles seatud kandidaat Indrek Tarand sai 25 riigikogulase toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles