Süüria piiri taga kostus tulistamist ja tõusis suitsusammas

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria lapspõgenikud eelmisel kuul Põhja-Liibanonis al-Mouqaibleh'i külas.
Süüria lapspõgenikud eelmisel kuul Põhja-Liibanonis al-Mouqaibleh'i külas. Foto: SCANPIX

Kümneid süürlastest põgenikke valgus täna Põhja-Liibanoni. Eelnevalt oli kuulda tulistamist ja näha üle piiri voogavat suitsupilve, vahendab AFP.

«Umbes 12 perekonda ületasid Hitti linna juures Liibanoni piiri,» sõnas veokijuht Mohammed al-Khatib, kes transportis põgenikke piiriületuskohast Põhja-Liibanoni aladele Akroumi ja Wadi Khaledi.

Khatib ütles AFP-le, et põgenikud saabusid Liibanoni läbi illegaalse piiriületuspunkti Al-Nsoubis. Nende hulgas oli ka 50-aastane endine Hitti elanik Ali al-Ahmad, kes toimetati Liibanoni poolel kahe kuulihaava tõttu haiglasse.

Akroumi küla elanike sõnul oli Süüria piiri tagant kuulda tulistamist. Peale selle nägid nad seal tõusmas musti suitsusambaid.

Tuhanded süürlased on viimaste kuude vältel põgenenud Liibanoni. Tihti kasutavad põgenikud Süüriast lahkumiseks  illegaalseid piiriületuskohti.

ÜRO hinnangul on märtsis Süürias alanud president Bashar al-Assadi vastu suunatud rahutustelaines tapetud üle 2000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles