Kohus saatis tuttava mehe tapnud kurjategijad pikaks ajaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus saatis esmaspäeval pikaks ajaks vangi kaks meest, kes süüdistuse järgi tapsid mullu suvel tuttava mehe.

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas kuulutati täna kohtuotsuse resolutiivosa, mille kohaselt mõisteti 61-aastane Jüri Avakov ja 27-aastane Jarmo Kuivkaev süüdi teise inimese tapmises, teatas maakohtu pressiesindaja.

Tänase kohtuotsusega tunnistati Jüri Avakov ja Jarmo Kuivkaev süüdi teise inimese tapmises ning mõisteti mõlemale karistuseks kaheksa aastat vangistust.

Karistusaja hulka on mõlemale arvatud eelvangistuses viibitud aeg, Avakovil kuulub ärakandmisele seitse aastat ja kümme päeva vangistust ja karistusaja alguseks loetakse 29. august 2011. Kuivkaevu karistusaja alguseks loetakse 30. august 2010.

Avakovilt ja Kuivkaevult mõisteti välja solidaarselt 161,06 eurot tsiviilhagi katteks, samuti mõisteti Avakovilt ja Kuivkaevult välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud. Kohtuotsus ei ole jõustunud, otsusele saab esitada apellatsiooni.

Jüri Avakovi ja Jarmo Kuivkaevu süüdistati selles, et nad ajavahemikus 29.–30. augustil 2010 peksid Rakveres asuvas korteris kannatanut käte, jalgade ja kiviga pea- ning kehapiirkonda, tekitades kannatanule kehavigastusi, mis põhjustasid kannatanu surma.

Kohtueelse uurimise lõppedes said Avakov ja Kuivkaev süüdistuse teise inimese tapmises. Nii Avakov kui Kuivkaev olid prokuratuuri taotlusel võetud vahi alla. Viru maakohtus toimunud kohtuistungil nõudis prokurör Avakovile ja Kuivkaevule karistuseks kaheksa aastat vangistust. Kriminaalasja arutati üldmenetluse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles