Ramadaan lõppes Süürias veriselt

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateenas elav süürlane avaldamas täna pärast hommikust palvust meelt president al-Assadi vastu.
Ateenas elav süürlane avaldamas täna pärast hommikust palvust meelt president al-Assadi vastu. Foto: SCANPIX

Täna lõppes islamiusuliste paastukuu ramadaan ja pärast hommikusi palvusi levisid valitsusvastased meeleavaldused üle kogu Süüria.

Tuhanded inimesed läksid tänavatele ja nõudsid president Bashar al-Assadi valitsuse tagasiastumist. Meeleavaldused haarasid ka pealinna Damascuse eeslinnu.

Kohalike aktivistide sõnul avasid Süüria julgeolekujõud meeleavaldajate pihta tule ja tapsid vähemalt seitse inimest, vahendab BBC. Paljud neist tapeti Deraa lähedal riigi lõunaosas ja üks Homsi linnas.

Süüria riigitelevisioon näitas president Assadi minemas Damascuse mošeesse palvusele. Pärast seda sõi Assad ühes teiste usklikega kohvi ja kooki.

Samal ajal valgus tänavale tuhandeid inimesi, kes nõudsid Assadi režiimi lõppu. Paljudes riigi osades lõigati sideliinid läbi ja julgeolekujõud kogunesid mošeede lähedale tänavatele. Kõrgendatud tähelepanu all olid ka surnuaiad, kuna islamiusulistel on komme ramadaani lõppu tähistaval Eid al-Fitri päeval külastada lähedaste haudu.

Damascuse eeslinnas Qabounis piirasid julgeolekujõud rahvahulga ümber ja avasid inimeste pihta tule, vahendab BBC kohalike aktivistide sõnu.

Veel on teatatud, et meeleavaldajate pihta tulistati riigi idaosas Deir al-Zour’is ja muudel piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles