Nutt: kodakondsuseta lapsed ei ole Eestis probleem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Peeter Langovits

Praegu kehtivad seadused võimaldavad kodakondsuseta vanemate lastel saada raskusteta Eesti kodakondsus ning selles osas midagi muutma ei pea, arvas poliitik Mart Nutt.

«Minu isiklik seisukoht on, et praegune süsteem lahendab kõik probleemid, see tähendab, et kõikidel, kes on Eestis sündinud kodakondsuseta perekondades, on võimalik saada kodakondsus ilma mingisuguste tingimusteta,» ütles Nutt ERR Uudistele.

Ta pidas oluliseks, et vanemate tahe oleks selgelt fikseeritud, Nuti sõnul peab igal inimesel olema õigus ja vaba valik otsustada, kas ta soovib ühe või teise riigi kodakondsust või ta ei soovi seda.

«Kui inimest eksitatakse ja see hiljem välja tuleb, siis kokkuvõttes tehakse sellega inimesele karuteene, mina arvan, et Eestis ei ole sellel süsteemil hetkel midagi viga, ma ei näe mingit põhjust, miks seda muuta,» ütles Nutt.

Täna tähistatakse 1961. aasta kodakondsusetuse vähendamise konventsiooni 50. aastapäeva, sellega seoses avaldas ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Amet (UNHCR) arvamust, et Eesti ja Läti peavad naturalisatsiooniga seonduvad nõuded üle vaatama, võttes seejuures eesmärgiks muuta kodakondsuse andmine määratlemata kodakondsusega isikutele veelgi lihtsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles