Tšerepanov: Keskerakond hävitab vene poliitikat Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislav Tšerepanov.
Stanislav Tšerepanov. Foto: Mihkel Maripuu

Stanislav Tšerepanov lükkas ümber Wikileaksi paljastuses talle omistatud väited justkui finantseeriks FSB Kirde-Eestis Keskerakonna tegevust.

Tšerepanov lisas, et midagi sellist pole ta öelnud, vahendas DzD.ee.

Poliitik soovitas mõelda, miks ilmusid need andmed just nüüd. Veel ütles ta, et just Keskerakond hävitab Eestis vene poliitikat.

«Mind tundvad inimesed teavad, et ma ei ütle kunagi midagi sellist, mida ma ei saaks tõestada. Poliitikuna olen ma kohtunud paljude erinevate inimeste, sealhulgas ka Ameerika diplomaatidega, kes on muuseas väga jutukad ja huvituvad kõigest, aga kellel tuleks pähe omistada mulle selliseid sõnu?» küsis Tšerepanov.

«Miks peaks üldse ühe vene erakonna esimees minema sellise laimujutuga USA saatkonda? Ja kui mul olekski selline informatsioon, kas poleks loogilisem, et ma valimiste eel kasutaksin seda oma poliitilise konkurendi, tsentristide vastu?» küsis Tšerepanov.

Mihhail Stanuhhini arvamuse kohta, justkui oleks Tšerepanov ise FSB või kapo agent ei osanud viimane midagi öelda. «Kui ma oleksin kapo agent, miks peaksin ma alluvussuhet rikkudes otsesest ülemusest mööda minema ja Ameerika saatkonda pöörduma?»

Tšerepanov juhtis lõpetuseks tähelepanu, et Eestis ei tegutse siinse vene poliitika hävitamisega mitte kohalikud jõustruktuurid ega kapo, vaid seda teeb Keskerakond ise. «Nad meelitavad enda juurde vene poliitikuid, painutavad nad ona tahtele ja heidavad kõrvale need, keda ei õnnestunud painutada.»

Vene poliitik Stanislav Tšerepanovi väitel andis Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) 2007. aasta valimiste ajal Keskerakonnale rahalist ja tehnilist abi, seisab Wikileaksi poolt äsja avaldatud dokumendis. Memos on viidatud partei Vene Erakond Eestis esimehele Stanislav Tšerepanovile, kelle sõnul on venekeelse elanikkonna toetus seotud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sidemetele Venemaa valitsuse kõrgete võimukandjatega. Tšerepanov väitis, et «viimaste valimiste» ajal osutas Venemaa Föderaalne
Julgeolekuteenistus (FSB) Ida-Virumaal Keskerakonnale «tehnilist ja rahalist abi».

Keskerakond rõhutas, et ei ole kunagi saanud ei rahalist ega tehnilist abi Venemaa Föderaalselt Julgeolekuteenistuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles