Metssead teevad jälle linnas kurja

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga põrsastega.
Metssiga põrsastega. Foto: SCANPIX

Kolmas aasta järjest on Kuressaare linnavalitsus andnud Laugi jahiseltsile loa ulukite arvukuse piiramiseks linna haldusterritooriumil.

«Kõige rohkem teevad muret metssead - kui eelmisel aastal hakkasid nad Roomassaares kergliiklusteede ääres kurja tegema novembris-detsembris, siis nüüd olid metssead kohal juba nädal-kaks tagasi,» kinnitas Kuressaare linna heakorraspetsialist Heino Vipp, kirjutas Meie Maa.

Vipi sõnul pole rebastega sel aastal probleeme olnud, kuid rebaste elamine linnas pole siiski nii ohutu, kui arvata võib.

«Rebaste kärntõbi ohustab ka koduloomi ning kardan, et lähiajal võib rebastega tulla isegi rohkem probleeme kui metssigadega,» lisas Vipp.

Ulukite arvukuse vähendamiseks on Laugi jahiseltsile antud luba järgmise aasta 1. aprillini ja iga konkreetset operatsiooni aitavad turvata politsei, turvatöötajad ja linnavalitsuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles