Kohtla-Järve nõuab eksjuhilt kohtutäituri vahendusel arve tasumist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve esitas juba aastate eest varemeid lammutades endisele linnajuhile arve, kuid see on siiani maksmata.
Kohtla-Järve esitas juba aastate eest varemeid lammutades endisele linnajuhile arve, kuid see on siiani maksmata. Foto: Corbis / Scanpix

Kohtla-Järvel pole õnnestunud kätte saada tondilossiks muutunud hoone lammutuskulusid osaühingult Eurovara, mille omanik on endine aselinnapea Benno-Mihkel Vald. Nüüd on arve sissenõudmine antud kohtutäituri kätte.

Kohtla-Järve vanalinnas 18 asuvast kolmekorruselisest hoonest olid 2005. aasta lõpuks alles vaid varemed ning hoone omanik, osaühing Eurovara ei reageerinud linnavalitsuse korduvatele ettepanekutele linna ilmet rikkuv hoone korda teha, kirjutab Põhjarannik..

Seejärel lammutas linnavalitsus tondilossi oma kulul ja esitas Eurovarale tööde eest 140 000 krooni suuruse arve, kuid endisele linnapeale Benno-Mihkel Vallale kuulunud ettevõte pole seda siiani tasunud.

«Asi on praegu kohtutäituri menetluses. Ega see Benno-Mihkel Vald raha maksmisest pääse - varem või hiljem peab ta seda tegema,» arvas Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo.

Benno-Mihkel Vald oli Kohtla-Järve aselinnapea arengu alal 2003. aasta veebruarist novembrini. Ta sai ametisse tollal linnas võimu jaganud Valeri Korbi ja Hants Hindi kokkuleppel viimase ettepanekul. Kümme kuud hiljem esitas Vald lahkumisavalduse, kui sai teada, et volikogu kavatseb teda umbusaldada, süüdistades teda ebakompetentsuses ja töötulemuste puudumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles