Mõrvas süüdistatavate noormeeste kohtuprotsess algas algusest peale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus oli sunnitud pärast ligi poolteist aastat kestnud süüasja arutamist alustama kolmapäeval algusest peale julmas mõrvas süüdistatava kahe noormehe kohtuprotsessi, kuna üks rahvakohtunikest haigestus ja ta tuli välja vahetada.

Nii 1992. aastal sündinud Martin kui ka 1981. aastal sündinud Kardo kinnitasid pärast süüdistuskokkuvõtte uut avaldamist, et ei tunnista end mõrvas süüdi. «Kohus kuulas üle kannatanuid ja tunnistajaid. Järgmine istung on planeeritud 24. ja 25. oktoobrile, kui avaldatakse tõendid ja kuulatakse üle süüdistatavad,» ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja BNSile.

Martini ja Kardo süüasja arutamine katkes mullu novembris, kuna kohus otsustas Martini saata kohtupsühhiaatrilisse ekspertiisi. Ekspert tunnistas noormehe siiski süüdivaks ning kohus sai protsessiga jätkata.

Mullu märtsis alanud protsessil kinnitasid nii Martin kui ka Kardo, et pole mõrvas süüdi.

Pärnu maakohus pidi algselt protsessiga algust tegema juba tunamullu novembris, kuid siis teatas Martin, et soovib endale uut kaitsjat, ja istung jäi ära.

Korrakaitsjad said veretöö kohta teate tunamullu ööl vastu 16. veebruari kella 1.50 ajal, kui Pärnumaal Kaismal leiti ühest talust 52-aastase mehe peksmisjälgedega surnukeha.

Politsei alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust ning pidas vahetult pärast surnukeha avastamist kahtlustatavana kinni Martini ja Kardo.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur neile süüdistuse mõrvas, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse. Nooremale süüalusele ei saa kohus mõista siiski kümneaastasest vangistusest rangemat karistust, kuna ta oli kuriteo sooritamise ajal alaealine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles