Õpetajad saavad viimased sülearvutid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkujärve kooli 6. klassi lapsed töötavad tunnis sülearvutiga.
Harkujärve kooli 6. klassi lapsed töötavad tunnis sülearvutiga. Foto: MicroLink

Täna toimetatakse koolidesse viimased riikliku projekti «Sülearvutid kooliõpetajatele» raames ostetud arvutid ning sellega jõuab lõpule üks Eesti kõigi aegade suurimaid arvutihankeid.


Kokku ostis riik MicroLinkist 4100 Hewlett&Packardi (HP) sülearvutit, mis toimetati laiali ligi 600 kooli üle Eesti.


«Logistiliselt oli see väga keerukas projekt - arvutid saadeti MicroLinkile otse HP tehasest, meie leppisime iga kooliga eraldi kokku kohaletoimetamisaja ja pidime tagama, et arvutid õigel ajal õigesse kohta jõuaksid,» rääkis MicroLinki juhatuse liige Andres Parts eile Harkujärve koolis toimunud pidulikul üleandmisel.

Partsi sõnul oli eelnevalt ära tehtud suur töö, et igasse arvutisse saaks paigaldatud kontrollitud ning häälestatud tarkvarapakett, mille valis välja Tiigrihüppe sihtasutus.

Arvutivalmistaja Hewlett&Packardi Eesti esindaja Tiina Jürisson ütles, et õpetajad on saanud enda kasutusse väga head arvutid.

«Tegu on HP äriklassi sülearvutitega, mis peaksid rahuldama ka nõudliku arvutikasutaja vajadused. Arvutid on valmistatud HP tehases eritellimusena, neil on eestikeelne klaviatuur, ID-kaardi lugeja ja spetsiaalne õppetarkvara, seega on need loodud just õpetaja töö jaoks,» ütles Jürisson.

Ta rõhutas, et tänu HP eritähelepanule jõudsid arvutid õpetajateni soodsa hinnaga. «HP peakontor tundis Eesti sülearvutihanke vastu suurt huvi, soovides anda oma panust sellisesse innovaatilisse ja edumeelsesse haridusprojekti. Teisiti ei oleks nii soodne hind ja lühike tarneaeg võimalikuks saanud,» rääkis Jürisson.

Tiigrihüppe sihtasutuse projektijuht Enely Prei sõnul on arvutite kättetoimetamine suure projekti üks etapp.

«Lisaks arvutitele on õpetajatele jagatud teadmisi ja õppematerjale sellest, kuidas arvuteid õppetöö edendamiseks kasutada. Tahame, et õpetajad hakkaksid arvuteid oma töös täiel määral rakendama,» märkis Prei.

Sülearvuteid on töövahendina õpetajatele jagatud ka teistes riikides: Suurbritannias, Austraalias, Portugalis, Singapuris, Maltal, USAs ja mujal. Eesti projekt on eriline tsentraalse riikliku hanke poolest.

Sülearvuteid jagati põhimõttel, et iga kool saab vähemalt ühe arvuti ja lisaks proportsionaalselt õpetajate arvu järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles