Austraallane saadab seljakotirändureid Saaremaale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare loss ööpimeduses.
Kuressaare loss ööpimeduses. Foto: Mati Põldre / Pärnu Postimees

Suve algul Tallinna vanalinna südames oma hosteli juures Kuressaare nime kandva keldribaari avanud austraallane Deniz Oktay on enda sõnul paljudele seljakotiränduritele õnnestunult Kuressaaret ja Saaremaad reklaaminud.

Austraaliast Canberrast pärit Oktay sõnul osutus suvi tema jaoks kibekiireks, kuna rännumehi laiast ilmast sattus tema hostelisse ja baari terve rodu, kellest väga paljud käisid tema soovitusel just Saaremaad avastamas, kirjutab Saarte Hääl.

Seljakotirändureid on Oktay sõnul viimaste kuude jooksul Saaremaal käinud ligikaudu paarsada. Suurem osa ränduritest on noormehe sõnul tulnud Austraaliast, kust ta ise pärit on.

Samas on tänu «Kuressaare» baari külastamisele saarele rändajaid olnud ka Saksamaalt ja Suurbritanniast ning austraallase juhendamisel võttis Kuressaarde teekonna ette ka üks noormees Guatemalast. Suurem osa seljakotiränduritest külastab Deniz Oktay sõnul Saaremaad teekonnal Tallinnast Riiga, kuid nii mõnigi tuleb pärast saarel käiku Tallinna tagasi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles