Käbe lõhepirukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käbe lõhepirukas
Käbe lõhepirukas Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

40 min

u. 600 g forellifileed (nahata, luudeta ja 5-eks portsuks lõigatud)

1 sidruni mahl

500 g lehttainast (või pärmi-lehttainast), hoia sügavkülmutatud toodet tund-kaks toateperatuuril

5 sl pestot

250 g kirsstomateid

3 sl seesamiseemneid

määrimiseks muna

Jaota tainas viieks osaks ning rulli pisut õhemaks ning suuremaks. Määri igale tükile lusikatäis pestot (servad jäta määrimata!) ning aseta peale kalapala. Jaota sidrunimahla, tomativiile, soola-pipart maitseks. Tõsta tainas ümber kalapala nõnda et sisu näha ei jääks. Vajuta kahvliga servad kinni, määri pealt soovi korral munaga ning puista üle seesamiseemnetega. Küpseta 180 kraadises ahjus u. 30 minutit. Serveeri salatiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles