Solarise Kino: kinokülastuste arv tõuseb

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise kino
Solarise kino Foto: Toomas Huik

OÜ Solaris Kino tegevjuhi Tiina Drui hinnangul ei saa kinokülastuste osas 4-5 aastat vanade andmete põhjal tõsiseid järeldusi teha, sest kinosaale on juurde tekkinud ja hinnad on soodsamaks muutunud.

Drui sõnul on Eestisse viimastel aastatel lisandunud kaks paljude saalidega kaasaegset kinokeskust - Solaris Kino Tallinnas ja Cinamon Tartus. Lisaks veel kahe saaliga Artis ja võrreldes kolme aasta taguse ajaga on soodsamad ka kinopiletite hinnad.

«Mul ei ole andmeid selle kohta, kuidas on muutunud kultuuritarbimine teistes sektorites, kuid Cinamon oma viie ja Solaris Kino oma seitsme saaliga on kahtlemata aidanud kaasa kinokülastuste olulisele kasvule,» ütles Drui. «Julgelt võib väita, et kino on üks taskukohasemaid kultuurivaldkondi ning kinokülastuste arv on olnud pidevas tõusus juba paar viimast aastat ja see trend selgelt jätkub.»

Drui sõnul külastas augustis Solarise kino üle 64 000 inimese, kuid 2010. aasta augustis oli see arv 33 000. Eelmisel aastal käis nende kinos aga 390 000 külastajat, kuid tänavu ületatakse see number tõenäoliselt septembris.

«Kindlasti aitab kino populaarsusele kasvule kaasa suur hulk häid filme,» hindas Drui. «Värske Lotte  on suurepärane näide, et ka Eesti oma toodang võib olla väga populaarne.»

Drui väitel aitaks kodumaisele kinondusele veelgi enam kaasa, kui teistessegi linnadesse valmiks kaasaegsed kinosaalid, kuigi on küsitav, et kuidas selliseid investeeringud end ära tasuks.

«Siiski usun optimisti ja patrioodina, et need tekivad ning kvaliteetsed kinoelamused muutuvad veelgi kättesaadavamateks,» ütles ta.

Eurostatis üllitatud kultuuristatistikast selgus, et kõige rohkem käivad kinos Põhjamaade ja kõige vähem Baltimaade elanikud. Kolmveerand 25–64-aastastest Eesti elanikest ei käinud aasta jooksul kordagi kinos, Euroopa Liidus ei teinud seda pooled, kinolembelisel Islandil vaid kolmandik, teatas statistikaamet. Küll aga tuleb arvesse võtta, et nüüd avaldatud andmed on kogutud 2006. aasta seisuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles