Mitmed ministeeriumid maksavad töötajatele aasta lõpus tulemustasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Artur Sadovski/Postimees

Peale kaitse- ja haridusministeeriumi kavatseb veel mitu ministeeriumi maksta oma töötajatele aasta lõpus tulemustasu.


Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Agnes Jürgens ütles BNSile, et ministeerium maksab tänavuste töötulemuste eest tulemuspalka aasta lõpus. Samas pole tema sõnul veel teada, kes ja kui suures summas seda saab.

Tulemuspalka kavatseb maksta ka rahandusministeerium, mille pressiesindaja Kristi Jõesaare sõnul selguvad selleks kuluvad summad aasta lõpuks. Tema sõnul maksab ministeerium tulemuspalka tavaliselt kaks korda aastas pärast arenguvestlusi, kuid tänavu otsustati teha seda vaid korra.

Samuti kavatseb tulemustasu maksta justiitsministeerium, ehkki ministeeriumi tulemustasu fond, mis moodustas kümme protsenti palgafondist, tuli eelarvekärbete tõttu tänavu kaotada.

«Täiendavate säästudega on selle aasta lõpuks fond kolme protsendi ulatuses palgafondist taastatud. Praegu üksuste juhid alles tegelevad oma töötajate tulemuste hindamisega ning tulemustasude põhjendatud ettepanekute tegemisega,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus BNSile.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Kunnar Kuke sõnul ei plaani ministeerium sel aastal tulemustasu enam maksta.

«Tulemustasu makstakse ministeeriumi töötajatele aasta jooksul reeglina kuni ühe kuupalga ulatuses osakonnajuhataja ettepanekul ning tänavu on tulemustasu saanud umbes pool ministeeriumi töötajaist,» lausus ta.

Aasta lõpuga seotud lisatasusid ei maksta sel aastal ka välisministeeriumis. Samas näeb ministeeriumi tänavune palgajuhend pressiesindaja Kersti Luha sõnul ette võimaluse maksta kord kvartalis tulemusliku töö eest kvaliteeditasu, mis moodustab kuni 30 protsenti ühe kuu palgast.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lillese sõnul maksis ministeerium oma töötajatele väärtuspalka, kuid tegi seda ainult esimeses kvartalis umbes ühe protsendi ulatuses palgafondist. Edaspidi väärtuspalka ega tulemustasu tema sõnul enam ei maksta.

Põllumajandusministeeriumi, kultuuriministeeriumi ja siseministeeriumi pressiesindajad kinnitasid BNSile, et ka neis ministeeriumides pole plaanis aasta lõpus tulemustasu maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles