USA-l möödus Iraagis esimene langenuteta kuu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Iskandariyas patrullis.
USA sõdurid Iskandariyas patrullis. Foto: SCANPIX

Esimest korda alates invasioonist 2003. aasta märtsis ei langenud terve kuu jooksul Iraagis ühtki Ameerika Ühendriikide sõdurit, kirjutab Raadio Vabaduse veebileht.


USA sõjaväe pressiesindaja major Angela Funaro sõnul oli lõppenud kuu esimene, kus Iraagis ei saanud ükski ameeriklane surma ei lahingulistel ega mittelahingulistel põhjustel.

Sama hästi ei möödunud august aga iraaklaste jaoks. Iraagi tervishoiu-, sise- ja kaitseministeeriumi andmeil nõudsid möödunudkuised rünnakud seal 239 kohaliku elu, kelle seast 155 olid tsiviilisikud, 45 politseinikud ja 39 sõdurid.

Koalitsiooni poolelt on Iraagi sõda nõudnud 4792 elu. Neist langenuist 4474 olid ameeriklased ja 179 britid. Ülejäänud 139 surmasaanust kaks olid eestlased: 2004. aasta 28. veebruaril langenud nooremseersant Andres Nuiamäe ja 2004. aasta 25. oktoobril langenud vanemveebel Arre Illenzeer.

Eesti lõpetas osaluse Iraagi sõjas ühena viimastest koalitsiooniriikidest 2008. aasta lõpus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles