Kalle Laanet: ma ei toeta rahaliselt erakonda, kus kaks meest rahaga laamendavad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet ja Edgar Savisaar
Kalle Laanet ja Edgar Savisaar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskerakondlasest saadik Kalle Laanet pole nõus erakonda toetama, kuni seda juhivad Edgar Savisaar ja Priit Toobal.

Mitte ühelgi teisel parteil ei ole sellist kirjutamata reeglit, et riigikogu liikmed maksavad igas kuus oma palgast seitse protsenti kümnist, kommenteeris Kalle Laanet Meie Maale antud intervjuus oma väidetavat võlgnevust erakonna ees.

Laaneti sõnul loobus ta kolme kuu eest raha maksmisest ja ei kavatse seda teha senikaua, kuni erakonda juhivad Edgar Savisaar ja Priit Toobal, kes ei oska rahaga absoluutselt ringi käia.

Kui kõik teised erakonnad suudavad toime tulla riigieelarvest tuleva summaga, mis Keskerakonnal on 24 miljonit, siis Keskerakond suure riigieelarvelise toetuse ning sponsortoetustega majandada ei suuda, imestas saadik.

«Tekib küsimus, miks ma peaksin oma raha andma selleks, et kaks meest saaksid seda raha oma suva järgi kulutada, et Savisaar saaks teha partei kongressiks valimiskampaaniat,» rääkis Laanet.

Rääkides rahulolematuse tekkimisest oma erakonna juhtidega, sõnas Laanet, et esimene kord oli juba sügava masu ajal, kui põlvini võlgades olev Keskerakond tegi järjekordse reklaamikampaania Ansipi ja Laari vastu. «See oli täiesti mõttetu kampaania, sest kõik said isegi aru, et on masu, on rasked ajad ja miks peame selle peale veel Keskerakonna olematut raha kulutama? » selgitas Laanet.
Laaneti sõnul häiris teda kõige enam see, et seda isegi ei arutatud juhatuse tasandil mitte kellegagi. «See oli esimene kord, kus ma mõtlesin, et kui ma ei suuda seda asja muuta, siis tekib mul küsimus, miks ma Keskerakonnas olen,» nentis saadik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles