Toobal süüdistab Laanetit valetamises ja põhikirja rikkumises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal ja Edgar Savisaar
Priit Toobal ja Edgar Savisaar Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul valetab riigikogu liige Kalle Laanet, väites, et kümnise maksmine parteikassasse on kirjutamata reegel. Tegemist olevat erakonna põhikirjaga pandud kohustusega.

«Laanet väidab, nagu oleks Riigikogu liikmete igakuise annetuse puhul tegemist kirjutamata reegliga, mis on vale jutt!» teatas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. Tema sõnul on Keskerakonna põhikirjas punkt 16.5, mille kohaselt peavad nii Riigikogu liikmed kui ka Euroopa Parlamendi liikmed igakuiselt loovutama 7 protsenti brutopalgast liikmemaksuna erakonna arveldusarvele. «Seega on see saadiku põhikirjaline kohustus,» kinnitas Toobal.

Toobali sõnul on põhikiri igale erakonna liikmele täitmiseks kohustuslik, niisamuti Riigikogu liikmetele. Ta lisas, et endise politseiniku ning siseministrina peaks Kalle Laanet teadma, et seaduse mittetundmine ei vabasta selle täitmisest. «Erakonna põhikiri on erakonna liikmetele täitmiseks tingimusteta ning pole võimalust seada kriteeriume, mil juhul ma seda täidan ja millisel mitte. Pole võimalik nii, et ei meeldi Savisaar ja Toobal, ei maksa liikmemaksu või ei kandideeri Keskerakonna, vaid hoopis Reformierakonna nimekirjas!» sõnas Toobal.

Peasekretäri sõnul ei saa Keskerakonna finantside kasutamist määrata erakonna esimees Edgar Savisaar ja peasekretär Priit Toobal kahekesi. «Finantside kasutamise määravad juhatuse kinnitatud erakonna eelarve; erakonna juhatuse otsused ning sõlmitud kokkulepped kohustuste täitmiseks,» lisas Toobal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles