Läänemaa vallad nõuavad valitsuselt maavanemat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Lääne maakonna koduleheküljelt.
Fragment Lääne maakonna koduleheküljelt. Foto: http://avasta.laanemaa.ee/avaleht.html

Läänemaa omavalitsused saatsid Vabariigi Valitsusele avaliku pöördumise, milles tuletavad meelde, et maakond on alates märtsist maavanemata ja õhutavad valitsust võimalikult kiiresti probleemi lahendama.

Läänemaa Omavalitsuste Liit (LOVL) kirjutab pöördumises, et peab maavanema isikut üheks väheseks riigivõimu esindajaks regioonis, kellega arutada arenguküsimusi ja lähituleviku võimalusi.

«Maavanemata olek ei tee kuidagi maakonnale head ning mehitamata ametikoht tekitab asjatuid spekulatsioone,» kirjutavad omavalitsuste esindajad.

LOVL palub heale tavale viidates võimalikult kiiresti uus maavanem ametisse nimetada ning seejuures peaks maakonna uuel juhil olema visioon Läänemaa arengust, tugev seotus maakonnaga või mõne Läänemaa omavalitsuse juhtimise kogemus ning ta peab saama omavalitsusjuhtide toetuse.

«Juhime tähelepanu asjaolule, et sobivaid kandidaate selle koha täitmiseks saab leida ka erakondadesse mittekuuluvate inimeste hulgast,» rõhutas LOVL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles