Birmasse lõksu jäänud eestlased jõudsid koju

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Talts
Mait Talts Foto: Elmo Riig / Sakala

Tai rahutuste tõttu Birmasse lõksu jäänud eestlased Mait Talts ja Sirje Kalatšjan-Ehanto jõudsid lõpuks pika ja keeruka Kagu-Aasia ringi järel õnnelikult koju Tallinnasse.

Kui 29. novembril oli neil plaan Myanmari pealinnast Yangonist lennukiga Singapuri pääseda, et sealt rongiga Malaisia pealinna Kuala Lumpurisse jõuda ning sealt omakorda Finnairi lennuga Helsingi kaudu koju pääseda, siis koju said nad lõpuks hoopis Hongkongi kaudu.

«Lendame siis tana hommikul Singapuri, sealt homme Kuala Lumpuri kaudu Hongkongi. Finnairi Bangkoki-Tallinna pileti andis 3. detsembriks vahetada Hongkongi-Tallinna lennu vastu,» kirjeldas Talts 30. novembril Postimees.ee’le.

«Olen praegu Singapuri lennujaamas. Siin on Free Internet Access Point. Kohe lendame Kuala Lumpurisse, kus oleme 3 tundi. Siis lendame edasi Hongkongi ning sealt tuleme kolmapaeval loodetavasti Helsinki kaudu tagasi,» kirjutas Talts 1. detsembril.

2. detsembril teatas Mait Talts juba Hongkongist, et loodab järgmisel päeval koju jõuda.

4. detsembril teatas Mait Postimees.ee’le, et on lõpuks pika Kagu-Aasia ringi Yangon – Singapur – Kuala Lumpur – Hong Kong – Helsinki – Tallinn järel koju jõudnud, kurtes samas, et «tööd ja probleeme on nüüd kogunenud roppu moodi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles