Uputustest uhutud kalmistu Viljandis saab kuivendustorud

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Metsakalmistut on üleujutused kimbutanud viimastel aastatel. Kalmistul uputas ka sel nädalal.
Viljandi Metsakalmistut on üleujutused kimbutanud viimastel aastatel. Kalmistul uputas ka sel nädalal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastaid üleujutuste käes kannatanud Viljandi Metsakalmistul kattis vesi kalmukünkaid ka selle nädala alguses. Et selline lugu enam ei korduks, saab surnuaed äravoolutorustiku.


Kalmistuvaht Janek Eksi sõnul on liigvesi Metsakalmistut kimbutama hakanud paaril viimasel aastal. «Arvatakse, et äkki on ümberkaudsete ehitustööde käigus mõnda veesoont vigastatud,» lausus ta. «See vesi peab ju siia kuskilt tulema, sest ega vihm ja lumi suuda kogu aeg üleujutust tekitada.»



Veel tänavu aprillis ütles Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri, et on kalmistu tiigi üleujutusest kuulnud, kuid linnal polevat kavas selle vastu midagi ette võtta.



Sel teisipäeval aga läksid ametimehed surnuaeda asja uurima ja kolmapäeval alustati kalmistu kuivendamiseks ettevalmistusi. Esmalt pumbatakse surnuaiale kogunenud liigvesi minema, seejärel aga pannakse sinna äravoolutorustik.



Haudade vahele 140-meetrise torustiku paigaldamiseks kulub 94 000 krooni, mille Viljandi linnavalitsus näpistab reservfondist.



Osaühingu Kintek Tehnika töömehed Aare Ruus ja Kaarel Uus avaldasid eile veendumust, et ükski kalm torudele ette ei jää – alles pärast Teist maailmasõda rajatud Metsakalmistul on matmispaigad hästi teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles