Muhu elanikud paluvad abi vee- ja haisuprobleemile

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talu Muhumaal.
Talu Muhumaal. Foto: Raigo Pajula

Muhu Mõega küla elanikud saatsid vallavalitsusele avalduse, milles paluvad välja selgitada küla piirkonda jäävate talude kaevude põhjavee reostuse ning piirkonnas leviva haisuprobleemi põhjuse.

Palun võtta kiiresti tarvitusele abinõud praeguse reostuse likvideerimiseks ja selleks, et reostus ei laieneks suuremale territooriumile, kirjutasid Mõega küla nelja talu elanikud, kirjutas Meie Maa.

Samuti paluvad Mõega küla elanikud kontrollida, mille tagajärjel tekib aprilli algusest hilissügiseni piirkonnas väljakannatamatu läga hais.

Külaelanikud osutavad kirjas, et reostatud põhjavee ja lägahaisu tõttu on kahjustatud kogu piirkonna kinnistute väärtus.

Ühtlasi saatis ka piirkonnas turismitalu pidava Tammisaare talumuuseumi ja turismitalu perenaine Leida Tammisaar koos abikaasaga vallavalitsusele kirja, milles viitab, et Tartu Ülikooli arstiteaduskonna mikrobioloogia instituudist tellitud veeanalüüs näitas, et sellest leitud bakterid võivad tekitada inimese tervisele rea tõsiseid infektsioone.

Muhu vallavanem Tiit Peedu ütles, et vallavalitsus on asunud asja klaarima. Üleeile toimus kõikide osapoolte arutelu võimalike lahenduste leidmiseks.

Nii leiti, et OÜ Muhu Farmid peab üle vaatama oma tootmisprotsessi ning võimalikud vajakajäämised likvideerima.

Näiteks lägavedu toimub tulevikus ainult kokkulepitud päevadel. Vald kavatseb võtta piirkonnast ka veeproovid ja kui selgub, et reostuses on süüdi OÜ Muhu Farmid nõutakse firmalt hiljem proovide maksumus välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles