Taliban: 30 röövitud pakistanlast on meie käes

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani poiss poseerib relvaga ramadaani lõppu tähistaval pidustusel  Afganistani piiriäärses Chamani linnas.
Pakistani poiss poseerib relvaga ramadaani lõppu tähistaval pidustusel Afganistani piiriäärses Chamani linnas. Foto: SCANPIX

Täna võttis Pakistani Taliban vastutuse 30 kogemata Afganistani piiri ületanud noore pakistanlase röövimise eest, vahendab AFP.

Pakistani Tehreek-e-Taliban (TTP) esindaja väitel jäi röövitute vanus 20 ja 30 eluaasta vahele ja nende edasise saatuse otsustavad organisatsiooni juhid. Pakistani võimud olid eelnevalt teada andnud, et Afganistani piiri ületanud olid alles lapseeas.

«Nad on meie käes,» sõnas Talibani esindaja Ehsanullah Ehsan AFP-le antud telefoniintervjuus. Ta lisas, et kinnivõetud pärinevad hõimupiirkonnast, mille elanikel on TPP-ga veriseid kokkupõrkeid ja seetõttu uuritakse röövitud noorte tausta põhjalikult.

Noored olid Bajauri hõimupiirkonnas tähistamas ramadaani lõppu, kui nad ekslikult piiri ületasid ja rööviti.

Bajauri piirkonna haldusametnik Islam Zeb sõnas täna AFP-le, et Pakistani hõimuesindajatest koosnev delegatsioon peab hetkel Afganistani hõimuvanematega läbirääkimisi. Nende eesmärgiks on röövijaid survestada, et nad noored vabaks laseksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles