Venemaa mõistis ELi naftaembargo hukka

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Bashar al-Assad pooldaja riigipead kujutavas pearätis eelmisel kuul Damascuses.
President Bashar al-Assad pooldaja riigipead kujutavas pearätis eelmisel kuul Damascuses. Foto: SCANPIX

Täna sõnas Vene välisminister Sergei Lavrov uudisteagentuuri Interfax vahendusel, et Venemaa taunib ELi otsust kehtestada Süüriale naftaembargo, vahendab AFP.

«Me oleme alati öelnud, et ühepoolsed sanktsioonid ei too midagi head kaasa. See hävitab võimaluse läheneda partnerlikult ükskõik millisele kriisile,» sõnas Lavrov. Ta lisas, et sanktsioonide rakendamine lahendab harva mõne konfliktisituatsiooni.

Euroopa Liit otsustas eile lõpetada Süüriast toornafta importi. Alates tänasest kehtima hakkav sanktsioon toob Süüria president Bashar al-Assadi režiimile kaasa märgatava majandusliku kahju.

Moskva pole seni pooldanud sanktsiooni kehtestamist presidenti al-Assadi vastu. Koos Hiinaga on nad boikoteerinud ELi julgeolekunõukogu sellesisulisi läbirääkimisi. Venemaa on hoopis al-Assadi üles kutsunud Süürias reforme läbi viima.

USA survest hoolimata jätkab Venemaa ka relvaäri oma pikaajalise kaubanduspartneri Süüriaga. Riigi asevälisminister Mihhail Bogdanov sõnas pärast sel esmaspäeval Damascuses toimunud läbirääkimisi, et Venemaa Süüria-suunaline poliitika ei muutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles