Strandberg: presidendi poliitika sõltub nõunikest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiloss Kadriorus.
Presidendiloss Kadriorus. Foto: Toomas Huik

Endise riigikogu liikme Marek Strandbergi hinnangul sõltub presidendi poliitika uuel ametiajal sellest, kas tema nõunike hulgas tehakse muudatusi.

«President pole üks isik, ta on oma nõunikud, institutsioon,» sõnas Strandberg Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kui nõunike koosseis muutub, võib muutuda ka presidendi tegevuse sisu, kui aga ei muutu, võib arvata, et president pakub meile ka edaspidi sama juttu,» ennustas Strandberg.

«Räägitakse, et Kadriorus tulevad muudatused ja esimesena jääb meeskonnast välja Evelin Ilves. Veel räägitakse, et meil on tegelikult kolm presidenti: Toomas Hendrik Ilves, Evelin Ilves ja Toomas Sildam,» sõnas ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Näib, et Indrek Tarand on olnud üks väheseid inimesi, kellel pole olnud seoseid kohaliku establishmentiga, nagu Ilvesel viie aasta eest. Tal on olnud võimalik tuua välja palju uusi teemasid, arutlemata praegu nende väljatoomise viisi üle,» rääkis Strandberg.

«Spekuleeritakse kahe variandi üle, et nüüd kus Toomas Hendrik Ilvesel pole enam mingit hirmu tagasivalimise osas, hakkab ta istuma Ärma raamatukogus, lugema tarku raamatuid ja enam mitte midagi tegema või siis just nüüd hakkabki väga aktiivselt tegutsema,» sõnas Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles