Riik palub Rootsi fondilt Ruhnu talu taastamiseks raha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsi talu
Korsi talu Foto: Kultuurimälestiste riiklik register

Kultuurimuuseum saatis  Rootsi Gustav VI Adolfi kultuurifondile kirja palvega toetada rahaliselt Ruhnu saarel asuva Korsi talu taastamist.

Kultuuriministeerium palub Rootsi fondilt toetust talukompleksi kuuluva eluhoone rookatuse taastamiseks, selgub kultuuriministeeriumi kirjast. Eluhoone on haruldane, kuna sel puudub vundament ja sel on kelpkatus.

Ruhnu saarel asuva haruldase Korsi talu kompleksi kinkis Eestile 2008ndal aastal Ruhnu päritolu rannarootslane Tomas Dreijer. Riik tegi Saaremaa muuseumile ülesandeks taastada viimane säilinud rannarootsi talukompleks ja luua sinna muuseum. Viimastel aastatel on Saaremaa muuseum teinud ettevalmistustöid, tellitud on hoonete renoveerimis- ning väljapanekute plaanid.

Tänavu septembris tehakse ära mõned hädavajalikud tööd, mida rahastab Eesti kultuuriministeerium. Järgmisel aastal oleks vaja taastada rookatus, mis lubaks jätkata töid interjööri taastamisega.
 

Korsi talu kohta saab lugeda kultuurimälestiste riiklikust registrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles